Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek Ticaret Odası'nda emniyet kemerinin önemi anlatıldı

Erdek Ticaret Odası

Erdek Ticaret Odası Başkanlığının toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte, emniyet kemeri ve emniyet kemerinin önemi ile yararları anlatıldı.

Erdek Ticaret Odası Başkanlığı`nın toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte, emniyet kemeri ve emniyet kemerinin önemi ile yararları anlatıldı.
Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek İlçe Emniyet Müdürü M. Hakan Zorlu, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş ve personeli katıldı.
07-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Trafik Haftası etkinlikleri kapsamı öncesinde Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından emniyet kemerinin önemi ile yararları anlatıldı.
Bu yıl, 05 Mayıs`ta "Karayolu Trafik Güvenliği Günü" ve 07-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan "Karayolu Trafik Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Erdek Ticaret Odası Toplantı Salonunda, emniyet kemerinin önemi, sürücülerin dikkat etmesi gereken konular ve kaza anlarında yapılması gerekenler slayt gösterisi eşliğinde anlatıldı.
Emniyet kemerinin önemi ve yararları ile ilgili Erdek Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, "Sürücü, yaya ya da yolcunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılmasında çok ifade eden hafta süresince eğitime yönelik etkinlikler yürütülecek. Etkinliklerden olan ve trafikte her an sorumlu davranmamız ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha güvenli bir trafik ortamında yaşamalarını öğrenmeleri için yerinde ve görerek verilen eğitimin daha faydalı olacağı bilinmektedir.
Emniyet kemerinin kullanılmadığı zaman sürücülerin ve yolcuların karşılaşabileceği riskler büyüktür" denildi.
Emniyet kemeri ve emniyet kemerinin önemi, yararları:
Neden Emniyet Kemeri?
Emniyet kemeri kullanmıyorsanız, vücudunuz aracın hızıyla yol almaya devam eder. Ta ki direksiyon, ön cam veya torpido sizi durduruncaya kadar. İşte benzer durumlarda ikinci bir çarpışmadan korunmak istiyorsanız bunun tek yolu emniyet kemeri kullanmaktır.
Emniyet Kemeri ve Önlenen Riskler
Trafik literatüründe 30 km/s hızla meydana gelen çarpışmalarda oluşan hasar 1 birim olarak tanımlanırken, 50 km/s hızla meydana gelen çarpışmalarda bu hasarın 9 kat arttığı bilinmektedir. Emniyet kemeri; araç içinde meydana gelen ölümleri % 45, ağır yaralanmaları % 50 oranında azaltmaktadır. Ölümle olan yaralanmalar incelendiğinde baş boyun yaralanmalarının % 37, omurga, göğüs yaralanmalarının % 8 oranında olduğu görülmektedir.
Haber : Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı